ja również zawsze jeździłem z grupka organizując wyjazd samemu. (np w zeszłym roku Serbia-Macedonia-Albania-Bośnia-Czarnogóra-Chorwacja. na wielu forach ogólno - motocyklowych ludzie tez szukają chętnych na tego typu wyjazdy.
Osobiście nawet bardziej polecić własną organizację, nie tylko dlatego że taniej, ale również dlatego że zawsze możną coś zmienić i dostosować do sytuacji, lub wedle upodobań ;) dodatkowo nie trzeba się trzymać sztywnych ram czasowych i czuje się wolność

Jedyny problem to pozostawienie bagażu na motocyklu jak chcesz wejść do zabytkowych miejsc, z dala od motocykla a nie posiadasz zamykanych sakw ;/ ja zawsze zostawiałem wszystko na kwaterze i dopiero zdobywałem miasto, ale tak nie mozna oszukać znajdując coś na trasie.
Jeśli byś chciał coś sam organizować to nie sprawia duzo problemów (wystarczy podstawowy j.angielski i trochę czasu)
noclegi zarezerwować przez strony typu booking, trasy według uznania, najlepiej wykorzystać jakieś polecane na forach.
Jeśli chodzi o jakieś awarie to zawsze można jakieś assistance z holowaniem zakupić przed wyjazdem (250zl na rok na Europe) i ubezpieczenie zdrowotne za 50-100zł
Nitol napisał:
nie znam tej firmy ale jadąc samemu myślę, że wyjdzie taniej. Jedziemy w tym roku - wyjazd 11.06 - zamierzamy dotrzeć do Bułgarii. W sumie pełne 2 tygodnie :)
ja 18.06 planuje Rumunia-Bułgaria (z powrotem przez Grecje, Albanię i wzdłuż wybrzeża do Chorwacji :) może się gdzieś na trasie miniemy w Bułgarii)